sobota 8. prosince 2007

Potřetí do Alajuely

Poslední ráno u moře. Jana šla Denise ukázat aspoň kousek NP, když včera nemohla. Já si udělal pár obrázků příjemné Cahuity a pak jsem si na balkoně v lehátku pustil moře na plné pecky. Příjemná hodinka. Dámy se vrátily spokojené, u vchodu viděly i lenochoda (nefotitelné - chlupaté cosi na stromě), kterého se nám včera vidět nepodařilo.
Cesta busem proběhla bez překvapení, za necelých pět hodin s pauzou na oběd jsme byli na centrálním terminálu. Zde ovšem přišla nejzábavnější chvilka dne.
Chtěli jsme taxíkem na alajuelský terminál místních linek a pak dojet busem. Taxikář nás ale ukecal, že bude jednodušší pro nás (a výhodnější pro něj ;-), když nás vezme přímo do hotelu v Alajuele. No to byla jízda! Předně znal nějaké zkratky, jak se vyhnout ucpanému středu města, a vezl nás spletí postranních uliček vilových čtvrtí. Ta to ještě šlo, ale při nájezdu na dálnici do Alajuely začaly první myši, které se s blížícím se cílem množily. Ucpanou Alajuelou jsme projeli převážně ve třetím "pruhu" za krajnicí a většinou na červenou. Za dvacet minut jsme byli u hotelu, opravdu neskutečné!
Před definitivním balením kol jsme se ještě prošli centrem, probíhala tu předvánoční charitativní fiesta,plno stánků, hudebníci - divadla už jsme nestihli.

Žádné komentáře: