sobota 1. prosince 2007

Posledni den na Nicoye

Rano moudrejsi vecera. Denisa vstala v dobrem rozmaru, ruka neotekla a vubec uz ta vcerejsi zalezitost vypadala lepe. Po snidani jsem se vydal na inet v nadeji, ze to bude lepsi nez vcera. Obrazky sice zase nechodily, ale aspon jsem vyridil nektere mejliky. Je to zvrhlost pripojovat se do vnitrofiremni site pres pul sveta, ale takova je doba. Nakonec jsme v deset vyrazili z Montezumy, ktere nas nijak neoslovilo, a vyrazili smer "kontinent".
Za prvni dva kilasky jsem nastoupali skoro 200 metru, ale pak uz si cesta dala pokoj. Objevil se i asfalt, neklamny priznak toho, ze se vracime do civilizace. Cestou jsme meli 3x klesnout k plazi, poprve jsme poobedvali, ale ty druhe dve cesta bezici civilizovanou tropickou krajinou nejak minula, ani odbocky nebyly. A tak jsme se ke svemu prekvapeni ocitli uz ve tri hodiny v Paquere, odkud jezdi trajekt. Nechtel jsem jet vecerni lodi v pet, kterou bychom se ocitli za tmy v nejvetsim pacifickem pristavu Kostariky. A krome toho se tam pry vykytuje horecka dengue, coz pro nocleh taky neni prilis povzbudive.
Je to takove smutne, jsme vlastne u cyklokonce, nechce se nam z Nicoyy. Mame pred sebou jen technicky 100 km dojezd do Alajuely, odkud uz budeme pokracovat jen s batuzky. O tehle zmene jsme se vlastne rozhodli uz nekde kolem Arenalu.
Ujeto 42 km, celkem 569. Nastoupano 520 m, spime ve vysce 40 m.

P.S. Ani tady nejdou obrazky. Tak pridam aspon tri nejoblibenejsi kostaricke cyklosebeklamy:
1) Za timhle stoupanim se to uz ohne.
2) Koukni do mapy, je to v pohode po vrstevnici.
3) Ted uz jen sjedeme k mori.

1 komentář:

Pavel řekl(a)...

Zasílám Vám adventní pozdrav do Kostariky, Jano, Denisko a Miloši!
Tady je pěkně hnusně, tak si to tam užívejte. Děkuji za mancharový pozdrav, trochu jsem si zaslintal při té představě...:-))
Jsem rád, že je Deniska v pořádku a ty Miloši dávej pozor na sandále, jiné boty už nemáš:-)))
Bod č.2 z kostarických cyklosebeklamů dobře známe z jara, viď Míšo...
Pavel