středa 5. prosince 2007

Sunshine veget

Spime dlouho. Konecne, predchazejici dva dny jsme vstavali nelidsky pred sestou. Navic v Paname je o hodinu pozdeji, uzasne. V devet nas ceka pronajaty lodni taxik, program dnesniho dne. Vetsinu souostrovi Bocas de Toros tvori minaturni neobydlene ostruvky, mezi nimiz nyni projizdime. jsou placata, porostle neprostupnymi mangrovovymi keri, sem tam kouka osamela palma. Prvni zastavkou jsou delfini - nas "kapitan" dobre vi, kde byvaji a tak necekame dlouho. Stadecko sesti kousku se pred nami line prevaluje a my spotrebovavame megabity nasich karet.
A pak uz je cas na snorchlovani. Vybojkovany trojuhelnik ukazuje nejzajimavejsi oblast. A je na co koukat. Korali spotrebovavaji vsechny barvy spektra a rybicky mezi nimi nezustavaji pozadu. Ve vode teple minimalne 27 C se plave opravdu dobre a dlouho.
Obidek kombinovany se snorchlovanim je dalsi bod programu. Na morsky zajimavem miste kdosi podnikavy vybudoval hospodu, ze ktere lze primo snorchlovat. Ceny jidla i piva jsou samozrejme dvojnasobne. Ale je tam moc dobre. A pak uz nas nas privatni taxik odnese na Red Frog Beach s uzasnym koupanim a v zaveru i s prijemnou plazovou hospudkou na houpackach. Proste pohoda. K veceri zralok a pote na hostelu ochutnavka ruznych rumu s kolou. Ale vsechno ma svuj konec, zitra se vracime do Kostariky, prozatim take ke Karibiku, do NP Cahuita.
P.S. A obrazky zase nebudou, vypada to, ze az v Praze...

2 komentáře:

Zelva řekl(a)...

Ahoj Milosi a holky,

ta zlodejska prihoda mi vydesila. Hned si jdu koupit telovou ledvinku. Jeste že to stastne dopadlo. Tu karibickou pohodu máte zaslouzenou po tech kostarickejch "ackach". Moc se tesim na vypraveni a fotky.

Misa

Zelva řekl(a)...

Milosi, diky za zpravy.

Mam internet jen v praci, tak kazde rano bezim dychtive ke kompu v ocekavani dalsiho napinaveho cteni. Zitra mam ale dovolenou, jedu na Sumavu bezkovat a v pondeli, az prijdu do prace, vy uz asi budete na ceste domu. Tak se s vami loucim a tesim se na vas v utery dopoledne na letisti.

Stastne cestovani!
Misa