sobota 17. listopadu 2007

1. den: Praha - Pariz - Caracas - San Jose

Vstavat pred sestou skodi zdravi. Vstavat o pul pate jeste vic, ale co delat, kdyz je odlet ve ctvrt na osm. Na letisti jsme se sesli vsichni vzorne na stanoveny cas. A pak se to stalo. Slavka postihla na letisti dalsi prihoda, osetreni v Motole bylo sice rychle, ale presto ne dost. Odleteli jsme tedy tri...
Odlet do Parize zpozden o pul hodiny, CDG jsme nejak probehli (soucasne jsme se zde take dozvedeli, ze neni sance, aby nas Slavek do par dnu dohnal - nejsou proste mista...) a uz jsme byli v davu, ktery se snazil dostat do B747 smerujiciho do Caracasu. Spolecne s nami tuto cestu absolvovaly i dalsi dve ceske skupiny mirici do Kostariky. Caracas je velke a zmatene letiste. Sice velkoryse vybudovane, jenom jaksi nezbylo na informacni system. Jen malym zazrakem se zrejme kazdy nakonec dostane, kam ma namireno. Letadlo letelo drive, v podstate nam to vyslo akorat.
A tak nas v San Jose ani neprekvapilo, ze batuzky a kola nedorazily. Ale zaroven nas v San Jose prekvapilo:
1) male, ale hrozne prijemne az utulne letiste
2) kvalifikovany urednik, ktery mel prehled a rychle vyridil nezbytne formality ohledne bagaze
3) perfektne fungujici taxisystem, diky nemuz jsme za par minut byli v nasem hotylku v nedalekem mestecku Alajuela.
Zkratka Kostarika se v prvnich dojmech predvedla opravdu pokud mozno v nejlepsim svetle (i kdyz vlastne za tmy - cas je sice posunut o -7 hodin, ale slunce vychazi kolem pul seste a zapada taky tak).
A posledeni prekvapeni bylo u vecere. Pote co jsme se usadili, prisel cisnik se slovy: "Dobry vecer, jmenuji se Ronaldo a budu vasim obsluhujicim pro dnesni vecere. Doporucil bych vam..." A poveceri jsme se opravdu svalili do postele, bylo pul desate, cili doma pul pate - prave jsme byli na ceste 24 hodin.

2 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Ahoj. Tady Pepa.
Pozdravuju Denisu i zbytek týmu.
Chtěl bych se poptat co měl Slávek na letišti za nehodu. Trochu ve mě hrklo, když jsem si to tady čet, zvlášť při vědomí proč málem nejel.

Jinak díky za denní aktualizace, budu pozorně sledovat vaše zážitky a postřehy.

Jednu otázku bych měl. Maji tam dobrý pivo?

Mějte se a hodně kiláků bez nehody.

Miloš Podpěra řekl(a)...

Ahoj Pepo,

Slavkova prihoda byla pokracovani te pred dvema tydny.
Piva tu maji... vyhovujici. jedno z nich se jmenuje... Pilsen

Milos