pondělí 26. listopadu 2007

Vyletnici v Monteverde

Rano jsme se objednali na canopy tour a ve volnem case vyrazili na zabicky. Ranarium, jaxe tato instituce zde nazyva, se skladalo z asi dvaceti velkych terarii umistenych v jednoduche stavbe. K nasemu stesti sel s nami pruvodce, jinak bychom asi nevideli nic. Zaby, zabky i obri volska ropucha jsou totiz aktivni v noci a pres den jsou priplacle nekde ve skrutu listu ci stromu. Jenze pruvodce byl zkuseny a vsechny nam nasel. Nebudu popisovat, co jsme videli, az narazim na inet s USB, pridam fotecky.
A pak uz naz vyzvedl mikrobus z canopy agentury a jeli jsem asi 6 km a 200 m vyse do oblasti primarniho mlzneho pralesa, kde je cely areal zrizen. Navlekli jsme si na sebe nepromokave oblecky (v nichz jsme se radostne dalsi dve hodky parili), tez prilby a uvazky a slo se na to. Celkem nas cekalo 19 sjezdu po lane (nejdelsi melo pres 300 m a bylo asi 120 m nad udolim) a jeden Tarzanuv skok - to se proste skoci do pruzneho lana do 10m hloubky a a pak uz jen jecite a houpete se. Nevypsanou soutez v jeceni malem vyhrala Jana, az v zaveru ji trumfla jedna Americanka. Po obede jsme si dali turu podobnou jako u Arenalu, jenom s tim rozdilem, ze divocina tu byla podstatne divocejsi a zelenejsi. Trochu je to vse popsane na strankach agentury.
Po nakupu jsme se vratili na vecerni pozorovani zabicek. Vyfasovali jsme baterky a uz bez pruvodce jsme se dali do hledani, prece jen jsme byli od rana pouceni a zabky se navic (obces) hybali. V zaveru jsme tymovou spolupraci baterek a fotaku (bez blesku, samozrejme) udelali nekolik docela peknych dalsich fotecek.
Zitra uz zase jedeme. A protoze cyklistika je spravedlivy sport, po dokopci nasleduje skopec - dojedeme az k mori, co nejdal smerem k poloostrovu Nicoya.

8 komentářů:

Pavel řekl(a)...

Zdravím,
soutěž v ječení: to si Jano dovedu živě představit; jak by asi napsal Carlos - musela to být pěkná "čurina"...(snad jsem to slovo napsal dobře:-))
Pavel

Zelva řekl(a)...

Milosi, soutez v jeceni byla asi vcera (v pondeli), nebot dnes (v utery), kdyz pisu tento komenter, vy jeste spite. Mate sice nejakou ztratu, ale ne tak velkou, jak si myslite.

Misa

Zelva řekl(a)...

Tesim se na fotky.

Misa

Unknown řekl(a)...

Jak píše Míša ste o den vepředu. někde ste vynechali Neděli, ale to neva.
Je to bezva vás sledovat. Hlavně to lanové centrum závidim.:)

Anonymní řekl(a)...

Zdravíme Janu! Každým dnem i nocí sledujeme nové články a jsme nadšeni z Vašich zážitků, těšíme se na slíbené foto žabiček :-) Pozdravují všichni tví kolegové z práce.

PS: po návratu z dovolené bychom rádi slyšeli to tvoje ječení, my, narozdíl od Pavla, si to představit neumíme... :o))

Anonymní řekl(a)...

ahoj milosi (a holky),
zdravime z Prahy, posilam foto Lukase z japonska :-) jestli to stahnes... http://japonsko.pueri.cz/P18GO.JPG
pusu!
radka+deti

Miloš Podpěra řekl(a)...

diky za upozorneni, datum opraveno :-)

Pavel řekl(a)...

Janiným kolegům z práce:
To jste hold s Janou nesjížděli po zadku ze sopky Villariky...:o)))))
Pavel